PLC Nedir? | Kontrol Teknolojisi PLC Cihazları
Nisan 22, 2019
Ölçüm Transformatörü Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Nisan 23, 2019
Tümünü göster

ABB DriveWindow Uygulaması Nedir?| Nasıl Kullanılır?

DriveWindow Programı Nasıl Kullanılır

Önceki yazılarımızda ACS800 sürücü devreye alma işlemi hakkında bilgilendirmelerde bulunmuştuk. Bu yazımızda ACS800 serisi sürücüler için kullanılan masa üstü uygulaması DriveWindow programı ile yedek nasıl alınır? Önceden alınan yedek sürücüye nasıl yüklenir? Bu konular hakkında bilgilendirmelerde bulunacağız. DriveWindow programı ACS800 model motor sürücülerinin tüm fonksiyonlarının bilgisayar üzerinden kontrol edilerek gerekli trendlerin izlenebildiği, parametre değişimlerinin yapılabildiği, sürücü yazılım ve parametre yedeğinin alınabildiği aynı zamanda bilgisayarda bulunan yedek dosyaların sürücüye tekrar yüklenebildiği, sürücüye online bağlanmaya izin veren bir programdır. Yazımıza devam etmeden önce DriveWindow Programının Orjinal kullanıcı bilgilendirme sayfasını incelemenizi, bloğumuzda bu konu ile ilgili kendi tecrübelerimize yer verdiğimizi hatırlatmak isteriz. ACS800 sürücü ile bilgisayar arasındaki bağlantı RUSB-02 usb-fiberoptik çevirici modül yardımı ile yapılmaktadır.
RUSB-02 usb-fiberoptik çevirici modül bilgi sayfasını inceleyerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

ABB RUSB-02 USB ADAPTÖR

Şimdi program nasıl çalışır? DriveWindow Programı Nasıl Kullanılır? Resimler ile birlikte inceleyelim.

DriveWindow ile yedek alma işlem adımları

Resim-1 deki gibi Drive Window Programı açılır.

Resim-1


Açılan pencerede Resim-2 deki gibi ABB.SMP seçilir.

Resim-2

Sürücü ile bilgisayar arasında bağlantı yapılmışsa programın sol kısmında Resim-3 de görüldüğü gibi motor sembolü ve bağlı sürücü bilgisi listelenir.

Resim-3

Resim-4 deki gibi yeni yedek almak için File-System Software-New yolu izlenir.

Resim-4

Yedek alma işlemine devam etmek için Resim-5 deki gibi File-SystemSoftware-BackupAll yolu izlenir.

Resim-5

Resim-6 da görüldüğü gibi yedek alma işlemi başlar.

Resim-6

Yedek alma işlemi bittikten sonra Resim-7 deki gibi File-SystemSoftware-Save As yolu izlenerek alınan yedek dosyasının kayıt yapılacağı dosya konumu seçilir.

Resim-7
Resim-8

Resim-8 deki şekilde Kaydedilmek istenen yol seçilerek yedek alma işlemi tamamlanır.

DriveWindow ile önceden alınan yedek dosyanın sürücüye yüklenmesi işlem adımları

DriveWindow programı ile elimizde bulunan önceden alınmış yedek dosyamızı sürücüye yüklerken yukarıda bahsedilen ve Resim-1, Resim-2, Resim-3 de gördüğümüz işlem adımlarını uygulamamız gerekmektedir.Belirtilen ilk üç adım işlemi yapıldıktan sonra aşağıdaki şekilde devam edebiliriz.

Yeni yedek yüklemek için Resim-9 deki gibi File-System Software-Open yolu izlenir.

Resim-9

Açılan pencerede Resim-10 deki gibi bilgisayardan sürücüye yüklenecek yedek dosyasının yolu gösterilir.

Resim-10

Ardından Resim-11 deki gibi File-SystemSoftware-Restore yolu izlenir. Program bize Restore edilecek sürücü bilgisini onaylatır. Burada önemli olan yüklemeye çalıştığımız dosyanın doğruluğundan emin olmamız gerekmektedir.

Resim-11

İlk onay verildikten sonra Resim-12 deki gibi DriveWindow programına bağlı sürücüye bilgisayardaki yedek dosyasının yükleneceğinden bahseden bir onay daha istenir.

Resim-12

Onay verilir ve Resim-13 deki gibi yükleme işlemi başlatılır.

Resim-13

Resim-13 de gördüğümüz gibi dosya sürücüye yüklendikten sonra, ACS800 sürücümüz kendini yeniden başlatır ve yedek yükleme işlemi sonlandırılmış olur.

DriveWindow uygulaması ile bir sürücüye bağlı olarak bu aşamalara başarılı bir şekilde geldiyseniz, parametre yedekleme, yedek parametrenin yeniden yüklenmesi, iki farklı paramatre gurubunun karşılaştırılarak yapılan değişikliklerin hızlı şekilde görünmesini sağlayabileceğiniz adımları programa hakim olabilmeniz açısından kendiniz uğraşıp öğrenebilirsiniz 🙂 Biraz daha meraklıysanız çalışan bir sürücüden okumak istediğiniz aktüel değerleri grafiksel olarak izleyebilir ve kaydedebilirsiniz.

Unutmadan söyleyelim, biz öğrenmek ve araştırmak isteyen, araştırırken bize rastlayan takipçilerimiz için bilgi vermek adına yazıyoruz 🙂 Yeni konu ve paylaşımlarımızı merak ederseniz bizi takipte kalabilir, konu içeriğine eklemek istediğiniz bilgi veya merak ettiğiniz bir husus varsa yorum bırakabilirsiniz 🙂

Editör
Editör
Elektronik sevdam küçük yaşta babamın tamir atölyesinde başladı. Uzun süredir ise endüstriyel sistemlerin elektronik kartlarını ve alçak gerilim yüksek güçlü motor sürücülerinin tamirlerini keyif alarak yapıyorm. Ayrıca araştırıyor, öğreniyor, uyguluyor ve yenileniyorum. Adana 82 tipik boğayım :)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir